top of page

Onze systemen

Infrezen vloerverwarming.jpg
WhatsApp Image 2020-04-09 at 14.10.56.jp

Infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is de meest voorkomende methode van het installeren van vloerverwarming.​

De voornaamste reden hiervoor is het grote voordeel dat u uw dekvloer kunt behouden, mits deze een dikte heeft van minimaal 3 cm om de vloerverwarming te kunnen aanleggen. 

Werkmethode

De sleuven worden ca. 17 mm diep gefreesd, zodat er een buis van 14 mm in gelegd kan worden. De sleuven worden stofarm ingefreesd.

Afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest:

* Hart op hart gemiddeld 10 cm voor hoofdverwarming

Het wordt aangelegd in een slakkenhuispatroon. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Voordelen van vloerverwarming frezen

* De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden

* Er is geen verhoging van de werkvloer

Infrezen in Fermacel 

Infrezen is ook mogelijk in Fermacel platen. Deze methode wordt gebruikt wanneer u een houten ondervloer heeft en droogbouw niet geschikt is vanwege uw gewenste afwerkvloer. 

Krimpnetten

Krimpnetten

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen onmogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op gegalvaniseerde staalmatten; ook wel krimpnetten genoemd.

Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en voor een goede verspreiding van de warmte.​ Daarna worden gegalvaniseerde krimpnetten geplaatst, waarop de vloerverwarmingslang wordt bevestigd.

Randisolatie

Voor de randen word er randisolatie meegeleverd om de kans op krimpscheuren te minimaliseren. Het warmteverlies naar de wanden wordt voorkomen, zodra de dekvloer is gestort.

Krimpnetten.jpg
Tackerplaten
Schermafbeelding 2020-02-28 om 11.39.39.
Tackerplaten_edited.jpg

Tackerplaten

Warmteverlies minimaliseren

De tackerplaten waarmee wij werken zijn van de hoogste kwaliteit. Deze platen hebben een extra isolatiewaarde, waardoor warmteverlies geminimaliseerd wordt.

 

Voor gladde vloer

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer geheel glad is, is een tackerplaat systeem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen op een tackerplaat gemonteerd. Voor de randen word er randisolatie meegeleverd om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen zodra de dekvloer eenmaal gestort is.

Droogbouw

Droogbouw

Laaggewicht installatie oplossing

Het droogbouwsysteem is een laaggewicht installatie oplossing dat bestaat uit hoogwaardige EPS isolatieplaten met warmte geleidingslamellen, waarin vloerverwarmingsbuizen bevestigd worden.

 

Techniek voor houten ondervloer

Deze techniek van vloerverwarming leggen, wordt gebruikt voor het installeren op houten ondervloeren. Bijvoorbeeld wanneer er geen aanpassingen kunnen of mogen worden gedaan aan bestaande dekvloeren (bijvoorbeeld in appartementen).

Na installatie kan deze direct worden afgewerkt met een zwevende vloer. Denk aan laminaat of duoplanken.

Droogbouw.jpeg
bottom of page